Recept: Kip met honingsaus

Dit recept, ja! Gewoon doen een keer. Ik heb er hier twee van gemaakt en de tweede kip is bijna in het geheel door één persoon opgegeten zo lekker vond hij het. Het is een heel simpel recept en met de kip zelf gebeurd helemaal niks moeilijks, daar heb je eigenlijk amper werk aan. De bijgevoegde honingsaus was echt een topper. Maak deze gelijk als de kip de oven in gaat en laat hem op het allerlaagste vuur net zo lang als dat de kip in de oven zit doorpruttelen. Wees niet te zuinig met de rozijntjes die je erin doet, want elk rozijntje is een feestje van smaak om op te eten.

Honeyed Chicken

Ingrediënten

  • Een hele kip
  • 2 eetlepels Olijfolie/Boter ( 1 voor saus, 1 voor kip)
  • Zout
  • 125 ml appelazijn (1/2 cup)
  • 84 ml honing (1/3 cup)
  • 1 eetlepel munt
  • Handje rozijnen

Bereiding

Masseer de kip met de olijfolie en het zout, dit zorgt er straks voor dat het vel knapperig wordt. Zet het in een voorverwarmde oven van 230 graden Celsius voor een ongeveer een uur. Of tot er helder vocht uit loopt en de borst niet meer roze is.

Terwijl de kip in de oven staat neem je een sauspannetje en combineer je de rest van de ingrediënten tot het zachtjes pruttelt en laat het door pruttelen tot de rozijnen dik en sappig zijn en de saus ingedikt is. Zodra de kip klaar is de saus eroverheen gieten.

honeyedchicken

Delen is lief!