Recept: Bieten en Bonen salade

Recept is bijna teveel eer voor deze salade, maar ik kan hem zeker aanraden op een zomerse dag. De combinatie van bietjes en boontjes was in balans en zeker met de stukjes rode ui erin was het een smaakvol geheel. De dressing van olijfolie, een beetje balsamico azijn en verse tijm maakt het net een beetje spannender dan de simpele ingrediënten. Ik kan me zo voorstellen dat dit ook erg lekker is als maaltijdsalade als je er een beetje geitenkaas overheen brokkelt.

Salad of green beans, onions and beets

Ingrediënten

  • 2 grote bieten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels gehakte thijm
  • 2 rode uien, in 6 parten gesneden
  • 114 gram sperziebonen in gelijke stukken gesneden
  • 60 ml water
  • 1 eetlepel balsamico azijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.  Wikkel de bieten in aluminiumfolie en leg ze zo in de oven tot ze zacht zijn en doorboord kunnen worden met een mes, dit duurt meestal ongeveer een uur. Laat ze afkoelen, schil ze en snij ze in kwarten. Doe ze in een grote schaal  en doe er een theelepel olijfolie en tijm bij alsmede zout en peper en schud door tot de bieten een laagje hebben.

Leg de partjes ui op een bakplaat en bestrijk beide kanten met olijfolie en strooi een theelepel tijm, zout en peper erover. Rooster ze tot ze goudbruin aan de onderkant zijn, dit duurt ongeveer 10 minuten. Draai de partjes om en rooster nog 10 minuten. Doe het daarna in de kom.

Leg de sperziebonen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel het met de resterende olijfolie, een beetje water, een theelepel tijm, zout en peper. Pak het geheel goed in met aluminiumfolie en rooster het tot ze knapperig zijn, dit duurt ongeveer 14 minuten. Pak het geheel uit en laat het nog even roosteren tot het water verdampt is, ongeveer 5 minuten. Doe het in de kom. Doe de azijn over de groenten en breng op smaak met eventueel zout en peper.  Het lekkerst wanneer het gerecht lauwwarm is.

BietBoonSalade

Delen is lief!