Recept: Kruidige kippenvleugeltjes

Een van de overheersende componenten in deze marinade is kaneel. Dat is precies zo’n ingrediĆ«nt waar je dol op bent of juist niet. Ik zou de volgende keer minder kaneel erin doen, iets minder suiker en missen juist een scheutje ketjap. Maar dat is persoonlijke smaak. Want ik heb ze gemaakt zoals ze hieronder staan en eigenlijk vond iedereen ze echt heel lekker. Ze zijn een beetje zoet met een pittig staartje en ze zorgen er sowieso voor dat je je vingers erbij aflikt!

Spiced wings

Ingrediƫnten

  • 60 gram bruine suiker (1/4 cup)
  • 1 eetlepel gerookt zout
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel rode pepervlokken (pul biber)
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 kipvleugels of pootjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Mix alle kruiden in een kom en besprenkel de kip met olijfolie. Verdeel de kruidenmix egaal over alle kanten van de kipstukjes. Leg de kip op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak het voor 20 minuten, waarbij je na 10 minuten alles een keer omdraait.

SpiceyChickenwings

Delen is lief!