Recept: Bananenbrood

Dit recept is zo makkelijk dat ik het wel moest delen. Ik ben zelf nog op zoek naar een alternatief voor het amandelmeel, want ik vind het nogal prijzig. Met het amandelmeel is het wel een glutenvrij recept, mocht je dat belangrijk vinden. De noten kun je vervangen voor allerlei andere dingen of naast de noten nog allerlei andere dingen toevoegen. Nadat je het gebakken hebt kun je het ook nog invriezen voor latere consumptie, dan is het ongeveer 3 maanden houdbaar, anders is het maximaal 5 dagen houdbaar. (mijn eerste brood ging uiteindelijk maar 2 dagen mee, want hij viel bij de proevers in de smaak.)

Ik eet twee kleine plakjes als ontbijt of 1 plakje als tussendoortje. Het is vrij vullend en met twee plakjes heb ik ook echt tot de lunch geen behoefte aan snacken of hongergevoel. Bovenal, het is erg lekker!

Ingrediƫnten:

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram dadels, ontpit
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • twee handjes ongebrande noten, grof gehakt
  • snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Meng de dadels en bananen tot een glad beslag (ik heb hiervoor mijn blender gebruikt) Klop de eieren los en voeg er een snufje zout aan toe. Meng dit met het bananenmengsel. Ik heb de losgeklopte eieren bij het mengsel dat nog in de blender zat gegoten en deze gewoon nog even aangezet tot het weer een mooi glad geheel was. Giet het mengsel bij het meel en vouw/meng het door elkaar, niet te hard roeren want dan wordt het mengsel minder luchtig. Meng nu ook het bakpoeder erdoor en vervolgens de noten. Doe het geheel in een bakvorm en bak het in 45-50 minuten af. (Het geheel is gaar als de sateprikker er schoon uitkomt.)bananenbrood

Delen is lief!