Recept: Ham-prei muffins

Hartige muffins hebben scloseuphampreinel een plekje in mijn hart gekregen. Het gemak waarmee je ze maakt, hoe makkelijk het is om met een paar ingrediƫnten het hapje weer geheel een eigen smaak mee te geven. De combinaties zijn eindeloos en er zullen vast een paar combinaties niet zo geslaagd uitvallen, maar als ze wel goed uitvallen ga ik ze toch lekker delen. Want elke inspiratie is meegenomen. Ook deze zijn weer prima in te vriezen en zijn een goed tussendoortje voor de stevige trek of in combinatie met een licht soepje erg lekker als lunch.

Ingrediƫnten (voor 12 muffins)

  • 1 prei
  • 200 gram magere hamreepjes
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml melk
  • 3 eieren
  • 60 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Smelt de boter en haal hem daarna van het vuur om te laten koelen. Fruit de knoflook en ui aan in een pan met een klein beetje olijfolie. Snij ondertussen de prei in de lengte door en snij er daarna halve ringetjes van en doe dit in de pan bij de knoflook en ui. Doe na een minuut of 4 de hamreepjes erbij en bak het nog even 3 minuten door terwijl je het op smaak brengt met peper. Klop de eieren los en klop de melk er doorheen. Meng het meel, de eieren en de boter met elkaar en meng dan het ham-prei mengsel erdoor tot het beslag een geheel is. Verdeel het nu over de muffinvormen en bak in ongeveer 25 minuten af. Eet smakelijk!

hampreimuffin

Delen is lief!